Image
ТЕРНIВСЬКИЙ ПРОФЕСIЙНИЙ ГIРНИЧИЙ ЛIЦЕЙ
ПІДГОТОВКА КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИЧИХ КАДРІВ

Круглий стіл "Вернісаж педагогічного досвіду педагогів ТПГЛ"

        Відповідно до плану роботи Терніського професійного гірничого ліцею на 2021-22 н.р., 6 січня проводилися педагогічні читання типу круглий-стіл «Вернісаж педагогічного досвіду педпрацівників ТПГЛ за період 2018-2021 н.р.», який об’єднав  викладачів та майстрів в/н ліцею.

 Мета заходу – визначити складники творчості викладачів та майстрів в/н, акцентувати увагу на елементах педагогічної майстерності, створити сучасне інформаційне середовище, яке спонукає до проявів творчого мислення педагога та майстра в/н; популяризувати педагогічні знахідки та наробки провідних викладачів та майстрів в/н ліцею, новаторські прийоми й форми співпраці «творчий викладач – творчий майстер в/н = творчий учень»; сприяти поширенню й використанню досвіду роботи провідних викладачів та майстрів в/н ліцею; розвивати комунікативні здібності педагогів у процесі міжособистісного спілкування.

IMG 20220106 113026

  Відкрила захід мотиваційним виступом в.о методиста та викладач першої категорії Сурган Н.В., яка ознайомила присутніх з метою, завданнями та планом роботи заходу, провела інтерактивну вправу «Очікування»;

IMG 20220106 100729

Викладачі вищої категорії, викладч-методист:  Венту О.В., Орлова З.В. та Зозуля А.В. поділилися своїм досвідом розробки та впровадження своїх методичних напрацювань в учбових процес.

Венту О.В. надала рекомендації та показала на своїх прикладах впровадження інформаційних технологій в учбовий процес при викладанні загальноосвітніх предметів за дистанційною та змішаною формою навчання.20220106 103728

Орлова З.В. представила свої найцікавіші розробки з предметів гірничого циклу, а саме : урок-тренінг з предмету «Гірнича електротехніка» за темою «Захисти пускача типу ПВІ - 320 МВ», де наглядно показала яким чином відбуваються захисти в пускачі типу ПВІ-320МВ та новий навчальний посібник з вивчення теми «Автоматизація рейкового транспорту» з предмету «Рудникова автоматика», який можна рекомендувати для майстрів виробничого навчання, викладачів, здобувачів освіти навчальних закладів з професії «Електрослюсар підземний».

IMG 20220106 112802

Зозуля А.В. показала розробку настільної літературної гри «Українська література другої половини XIX століття», яка затверджена навчально-методичною радою НМЦ ПТО у Дніпропетровській області.

Овчарова Т.В. майстер виробничого навчання ІІ категорії детально розказала та показала, як цікаво можна проводити уроки виробничого навчання в виді гри на прикладі своєї розробки з теми: «Монтаж, ремонт, технічне обслуговування, виявлення та усунення несправностей електромагнітного пускача типу ПВІ-125БТ» та представила навчально - методичний  посібник  з теми: «Експлуатація агрегату пускового шахтного типу АПШ-1», який можна рекомендувати для майстрів виробничого навчання, викладачів, здобувачів освіти навчальних закладів з професії «Електрослюсар підземний».IMG 20220106 102825

 

Калініна І.А. майстер виробничого навчання ІІ категорії представила свій методичний посібник  «Підготовка до уроків виробничого навчання з професії машиніст електровоза», затверджений і розглянутий навчально-методичною радою НМЦПТО у Дніпропетровській області і рекомендований для використання в роботі майстрами виробничого навчання гірничого профілю.

IMG 20220106 112912

 

 

Контактна інформація

Адреса:  Україна, Дніпропетровська обл., м.Тернівка, вул. Маяковського, 24

 

Телефоний зв’язок та електронна пошта:

 

E-mail: tpgl@i.ua